Sunday, February 28, 2016

Tagasivaade eelmisele nädalale

Palju õnne Eesti! Esmaspäeval tähistasime pidulikult  vabariigi 98.aastapäeva , nii on meil kombeks juba aastaid. Ka Ahja Koolis algas hommik aktusega, kodutütred ja noorkotkad kandsid vormi, nende poolt  toodi pidulikult lipp sisse. Kaitseliidu Põlva Maleva Kodutütarde Ahja  rühmajuhi tänukirja said aktiivse tegevuse eest Liise-Marie Musting, Kadri Vilt ja Keity Funk. Kodutütarde peavanema Angelika Narise tänukirjad said Angela Puur, Marit Alliksoo, Kaidy Tõruke ja Elin Luiv. Eriti uhke oli üle anda Angelale tiitel Aktiivne Kodutütar 2015. Olime kutsutud samal päeval Põlvasse vastuvõtule, kahjuks langes see meie oma aktusega samale ajale.
Noorkotkastest said rühmajuhi tänukirja Johannes Jõgeva, Emil Luiv, Aimar Asi ja Andero Piir. Andsin üle ka lauatennisevõistluse medalid ja karikad. Tüdrukutest oli ainuke võistleja Keity, kel tuli mängida poistega.  Julge tüdruk sai seega kuldmedali. Noorematest poistest on noortekeskuse meister Rainis Kade, tiitliga kaasnes ka medal ja karikas, II koht Algis Pärnamets, III Kasper Kozlovski. Vanemas grupis on Ahja Noortekeskuse meister Kristo Aav, II koht Alger Pärnamets ja III Emil Luiv. Suur suur tänu võistluste peakohtunikule Mihkel Lillemäele, kes tuli oma ajast, tasu tahtmata, kellele on tähtis noorte
lauatennise mängijate järelkasv.
Tänan kooliperet ja korraldajaid ilusa ja piduliku aktuse eest.
Õhtul kell 18.00 algas kultuurimajas aktus tervele kogukonnale. Esmalt tervitas vallavanem Peeter Sibul päevakohase kõnega, seejärel tunnustati noori ja noorsootöötegijaid kolmes kategoorias - Aasta Tegija 2015, Aasta Noorte Sõber 2015 ja Aasta Noortesõbralik Tegu 2015.
Fotol laureaadid -  Aasta Tegija Renar Kihho, Aasta Noorte Sõber Ahja Kooli jalgpallitreener Raimo Mahla,  Aasta Noortesõbralik Tegu on  Pereõhtute sari Ahja Koolis,esindajad Katrin Jõgeva ja Rita Lutsar koos vallavanem Peeter Sibula ja volikogu esimehe Uuno Siitojaga.
Pärast ametlikku osa algas hoogne, lustakas ja hariv mälumäng "Me armastame Ahjat", kus vastamisi olid kaks võistkonda Külli Vardja ja Kaider Lutsari vedamisel, mängu juhtis Tiia Tenno.
 Kolm pidupäevatorti valmistasid  tordimeistrid Margeri Kihho ja Kairi Kork, nendelt olid ka omavalmistatud trühvlid abilistele.
 Külli võistkonnas mängisid Angela Puur, Carolin Kooskora, Silva Karu.

Kaideri meeskonnas olid Kaisa Kamenik, Hannes Kraavi ja Toomas Jõgi.
 Õhtu oli täis väge ja ühtekuuluvustunnet tekitav  Aitäh Renarile korraldamise eest, aitäh abilistele ja toetajatele.
Teisipäeval oli keskuses külalisteks Kadri Jürgenson, Ene Pikner ja Viktor Pikner, kes tutvustasid uut noortele suunatud sotsiaalprogrammi Tugila, mis on mõeldud noortele, kes ei õpi ega tööta. Andmetest selgus, et Ahjal on neid noori 46, vanuses 15 - 26.a.
Pühapäeval oli kinopäev, vaatasime Kadri Kõusaare filmi "Ema".

No comments:

Post a Comment